Σεμινάριο espresso – cup testing & cafeteria creativa στη Λαμία από τον premium espresso Filicori Zecchini

Η εταιρεία Horeca Club, αποκλειστικός εισαγωγέας του Premium espresso Filicori Zecchini, διοργάνωσε στη Λαμία... αποκλειστικά για τους πελάτες της σε όλη την Στερεά Ελλάδα ένα ειδικευμένο σεμινάριο γύρω από τον espresso με βασικό εισηγητή τον head barista και διευθυντή εκπαίδευσης του il laboratorio del espresso Sg Filippo Spimi

Το σεμινάριο έγινε στον υπέροχο πολυχώρο Studio Project Photography με την άριστη φιλοξενία του φωτογράφου Κώστα Χούπα.

Η ημερίδα είχε 3 τομείς: πρώτη ύλη, cup testing και τέλος έκλεισε με την δημιουργική καφετέρια ένα trend που έρχεται να ξεπεράσει το latte art… και εφόσον απευθυνόταν σε άριστα ενημερωμένους barista των καταστημάτων που συνεργάζονται με τον espresso Filicori Zecchini το επίπεδο ήταν πάρα πολύ υψηλό.

Αναφέρθηκαν στην ιταλική κουλτούρα του εσπρέσο και την διαφορά από τους απλούς  καφέδες, ξεκαθάρισαν γιατί τα χαρμάνια της Filicori ξεχωρίζουν από τον ανταγωνισμό μιας και η άριστη ποιότητα της πρώτης ύλης εξασφαλίζεται μέσα από μόνιμες συνεργασίες εδώ και σχεδόν έναν αιώνα.

160524 espresso filicori zecchini lamia 3

Στην συνέχεια έγινε μια αναλυτική γευστική δοκιμή ενός απλού καφέ (τύπου εσπρέσο) και ενός espresso και οι συμμετέχοντες ανίχνευσαν όλα τα οργανοληπτικά χαρακτηριστικά  που πρέπει να αναδειχτούν σε ένα τέλειο φλιτζάνι εσπρέσο... Σύμφωνα με την Ιταλική νομοθεσία ένας καφές για να ονομαστεί espresso εκτός άλλων χαρακτηριστικών πρέπει να έχει τουλάχιστον 5 single origin μέσα στο χαρμάνι του (ο Filiocri έχει 7).

Η ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ως αυθεντικός Εσπρέσο (χρυσή σφραγίδα στις συσκευασίες Filicori Zecchini) από το Εθνικό Ινστιτούτο για το Ιταλικό Εσπρέσο είναι μια πολύ αυστηρή διαδικασία  η οποία εξασφαλίζει την άριστη ποιότητα, το ξεχωριστό ψήσιμο σε κάθε σπυρί και φυσικά την μοναδική γεύση σε κάθε φλιτζάνι η οποία είναι ελεγμένη από ειδικευμένους γευσιγνώστες οι οποίοι ελέγχουν κάθε 3 μήνες όλη την διαδικασία από το κτήμα έως το τελικό ψημένο χαρμάνι σε τυφλή δοκιμή για να έχουν πάντα ένα τέλειο εσπρέσο.

Στο τελευταίο μέρος έγινε μια ειδική αναφορά στο νέο συνταγολόγιο που θα στηρίζεται στον συνδυασμό καφέ και ζαχαροπλαστικής και κυρίως σε εντυπωσιακές παρουσιάσεις πιάτων και ξεχωριστών γεύσεων.

Όλες τις νέες αυτές προτάσεις θα μπορείτε σύντομα να τις απολαύσετε σε ένα από τα συνεργαζόμενα cafe της περιοχής πάντα με την φροντίδα των barista του κάθε καταστήματος πάντα υπό την αιγίδα του il laboratorio dell espresso από την Bologna.

Εδώ αξίζει να αναφερθεί ότι την ημερίδα παρακολούθησαν έμπειροι barista από Ιτέα, Λαμία, Αμφίκλεια, Καρπενήσι και άλλες περιοχές της Στερεάς και δύο barista από την Καβάλα και την Θάσο.

Το σεμινάριο επαναλήφθηκε σε Αθήνα, Τρίπολη και Πάτρα και ανανεώθηκε το ραντεβού με τον Sg Spimi για τον ερχόμενο Σεπτέμβριο για να γίνει ένα διήμερο ανοικτό σε όλους τους ενδιαφερόμενους.

Δείτε περισσότερα:

Σχολή il laboratorio dell' espresso

After Sale Servise

Κλείστε ένα ραντεβού εδώ