filiccori espresso ekseretikos kafes

Αν και είναι αδύνατο να χωρέσουμε την τέχνη του καφέ μέσα σε λίγες γραμμές σίγουρα όμως υπάρχουν οι απαράβατοι κανόνες που μας βοηθούν να ξεκινήσουμε το όμορφο αυτό ταξίδι.

Εξασφαλίζουμε καλής ποιότητας νερό. Eνδεικτική ανάλυση pdf

 • filiccori espresso ekseretikos kafes 2Επιλέγουμε υψηλής ποιότητας σπυρί της αρεσκείας μας πιστοποιημένο από την INEI ως αυθεντικό Ιταλικό εσπρέσο
 • Διαλέγουμε κατάλληλη μηχανή καφέ και μύλο άλεσης πιστοποιημένα από την INEI
 • Ρυθμίζουμε την μηχανή καφέ ως προς την θερμοκρασία και την πίεση αλλά και τον όγκο και τον χρόνο εκχύλισης
 • Ρυθμίζουμε  τον μύλο άλεσης σύμφωνα με το είδος του καφέ που χρησιμοποιούμε ώστε να έχουμε το επιθυμητό αποτέλεσμα
 • Βάζουμε στο κλείστρο μια δόση φρέσκο αλεσμένου καφέ.
 • Η ποσότητα εξαρτάται από το είδος και τις ποικιλίες που περιέχει το χαρμάνι μας
 • Ασκούμε πολύ καλή πίεση στο κλείστρο με τον αλεσμένο καφέ χρησιμοποιώντας ταμπερ που να εφαρμόζει τέλεια στο κλείστρο
 • Εκτονώνουμε το παλιό νερό στο γκρουπ για λίγα δευτερόλεπτα
 • Εφαρμόζουμε το κλείστρο στο γκρουπ την στιγμή που είναι να ξεκινήσουμε την εκχύλιση
 • Τοποθετούμε ένα ζεστό φλιτζάνι κάτω από τον εκροεα σε σημείο που όταν αρχίσει η εκχύλιση να γλύφει στο τοίχωμα, εάν είναι δυνατόν καλό είναι να ανασηκώσουμε το φλιτζάνι ώστε να έρθει κοντά στον εκροεα
 • Υπολογίζουμε ότι ένα εσπρέσο κανονικό πρέπει να εκχυλίζει σε 30ml σε 30’ από την στιγμή που πατάμε το ανάλογο κουμπί στο πληκτρολόγιο της μηχανής
 • Οι πρώτες σταγόνες θα πρέπει να εμφανιστούν στο φλιτζάνι μας μέσα στο πρώτα 5-7’
 • Η ροη θα πρέπει να είναι συνεχόμενη, με λεπτή εκχύλιση και πρέπει στον εκροεα να βλέπω χρωματικές ανταύγειες του καφέ
 • Μόλις ολοκληρωθεί η εκχύλιση θα πρέπει το καϊμάκι του να είναι σε ‘’τιγρε’’ αποχρώσεις, να γυαλίζει να μην ανοίγει στο κέντρο ακόμη και όταν ανακατευθεί.
 • Το φλιτζάνι μας θα πρέπει να είναι καθαρό χωρίς λεκέδες η στίγματα που τυχόν να προκύψουν από την εκχύλιση
 • Μέχρι να ολοκληρωθεί η διαδικασία έχουμε ετοιμάσει το πιατελάκι με το κουταλάκι, την σοκολάτα και το ανθρακούχο για να σερβίρουμε αμέσως
 • Σε όποια περίπτωση κάτι δεν πάει καλά επαναλαμβάνουμε την διαδικασία διορθώνοντας το λάθος βήμα


Το σίγουρο είναι ότι δεν προσφέρουμε ένα λάθος εσπρέσο. Άλλωστε ο χρόνος για να κάνουμε ένα λάθος προϊόν είναι ο ίδιος με τον χρόνο που θέλουμε για να κάνουμε ένα σωστό προϊόν...

Σημείωση : όταν έχουμε ένα εξαιρετικό Ιταλικό εσπρέσο έχουμε μια εξαιρετική  βάση για πάρα πολλά ροφήματα
Καλή σας απόλαυση...


Περισσότερες πληροφορίες για την τέχνη του καφέ espresso, cappuccino, freddo, για το τσαι  αλλά και τις σοκολάτες καθως και  κρύα ή ζεστά ροφήματα, σεμινάρια late art, σεμινάρια γευσιγνωσίας, σεμινάρια για  τα οργανοληπτικά χαρακτηριστικά του premium espresso Filicori Zecchini θα μπορέσετε να μάθετε παρακολουθώντας τα διάφορα επίπεδα της σχολής barista il laboratorio dell’ espresso.
Ενδεικτικό πρόγραμμα pdf

fillicori greece newbegin2

Συμβουλές για ένα νέο ξεκίνημα 

Η λειτουργιά και η επιτυχία ενός καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος είναι μια πολύ απαιτητική ‘’θεατρική παράσταση ‘’.

>Απαιτεί σωστές επιλογές όλων των εμπλεκόμενων από την αρχή μέχρι την έναρξη αλλά και τέλεια επανάληψη σε κάθε παράσταση. Αφού βρούμε το έργο (ιδέα), θα διαλέξουμε θέατρο (κατάστημα), θα επιλέξουμε σκηνικά (διακόσμηση), θα προσλάβουμε ηθοποιούς (προσωπικό) , θα μάθουν τους ρόλους τους ( τα πόστα τους) και θα παρουσιάσουν το σενάριο σε εκλεκτή πελατεία κάτω από την διεύθυνση του σκηνοθέτη (εσάς) με τις μουσικές επιλογές του προσπαθώντας σε κάθε παράσταση να δώσει το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα για να έχει ΜΕΓΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ και ΔΙΑΡΚΕΙΑ  η παράγωγη του...


Η ομάδα της Horeca Club βρίσκεται δίπλα σας από την πρώτη κιόλας στιγμή μέχρι την έναρξη αλλά κυρίως μετά για την μακροχρόνια διάρκεια του εγχειρήματος σας...

Ομάδα συνεργατών

partnerΈμπειροι συνεργάτες μας μπορούν να σας βοηθήσουν να σχεδιάσετε , διακοσμήσετε ακόμη και να σας προτείνουν λύσεις για τον εξοπλισμό για το νέο επιχειρηματικό σας σχέδιο γλυτώνοντας σας από κόπο και σπάταλη χρήματος. Εμείς απλά σας συστήνουμε εμπίστους συνεργάτες να σας δώσουν ιδέες και προσφορές αλλά η τελική απόφαση είναι δική σας για να πετυχετε την καλύτερη συμφωνία για εσάς. Μπορούμε να σας συστήσουμε εξειδικευμένα άτομα να σας κάνουν την κάρτα φαγητού, ποτού, κρασιών ή κοκτέιλ και φυσικά την κάρτα του μπουφέ είναι δική μας δουλειά. Ο ρόλος μας είναι απλά συμβουλευτικός μέσα από τα 20 χρονιά εμπειρίας και με πάνω από 700 ευχαριστημένους πελάτες. 

Εργονομία χώρου

Εμείς θα σας βοηθήσουμε να στήσετε τον χώρο εργασίας πίσω από την μπάρα, ανάλογα με το μέγεθος του μπαρ , τα τραπεζοκαθισματα αλλά και το εύρος των προϊόντων που θα διαθέτει το κατάστημα σας με έξυπνες και οικονομικές λύσεις.

Ενδεικτικό σχεδιάγραμμα pdf


Υποδομές


Το σωστό στήσιμο του χώρου εργασίας αλλά και της σάλα σας θα σας βοηθήσει να έχετε πιο αποδοτική παράγωγη και οικονομία στην χρήση . Ενα μικρό κόστος στην αρχή για να πάρετε μια έμπειρη άποψη για το πώς θα πρέπει να στήσετε τον χώρο θα σας γλυτώσει από πολλά έξοδα επαναδιαμόρφωσης του χώρου. Από την πλευρά μας θα σας παρέχουμε δωρεάν όλες τις απαραίτητες πληροφορίες για να μπορέσετε να διαμορφώσετε σωστά τις υποδομές του μπουφέ σας , οι συνεργάτες μας θα αναλάβουν όλα τα υπόλοιπα.
Ενδεικτικές λεπτομέρειες Pdf

Εξοπλισμός

Επιλέξτε τον εξοπλισμό του καταστήματος σας εκτός από τα αισθητικά και οικονομικά κριτήρια αλλά και με βάση τις πραγματικές σας ανάγκες και με μια προοπτική σωστής χρήσης και χαμηλού κόστους συντήρησης.  Αποφύγετε να κάνετε ένα ενεργιοβορο κατάστημα αλλά και μην διστάσετε να αγοράσετε πιο επαγγελματικά μηχανήματα που θα σας εξοικονομήσουν χρόνο και χρήμα. Η μηχανές και οι μύλοι καφέ είναι μηχανήματα που θα βρούμε μαζί την πιο σωστή επιλογή για εσάς, φυσικά για τον υπόλοιπο εξοπλισμό θα  κάνουμε μια ολοκληρωμένη έρευνα αγοράς για να βρούμε τα ιδανικά για τον χώρος σας.
Ενδεικτικός εξοπλισμός Pdf


Απαραίτητος Ελάχιστος μικρο-Εξοπλισμός για μπουφέ


Μια σωστή επιλογή μικρό εξοπλισμού θα σας λύση τα χέρια και θα σας αυξήσει την δυνατότητα παράγωγης ακόμη σε ώρες αιχμής.
Ενδεικτική λίστα Pdf


Σωστή επιλογή ποιοτικών προϊόντων


Μεγίστη σημασία θα πρέπει να δώσετε στα ποιοτικά κριτήρια των προϊόντων που έχετε σκοπό να διαθέσετε στο κατάστημα σας, σήμερα τα περισσότερα σημεία διαθέτουν χαμηλής ποιότητας προϊόντα αποσκοπώντας στην διατήρηση χαμηλών τιμών πώλησης, ξεχνώντας ότι ο καταναλωτής πλέον έχει αποκτήσει γευστικά και ποιοτικά κριτήρια και είναι διατεθειμένος να μετακινηθεί για να απόλαυση αυτό που του αρέσει. Έτσι θα ξεχωρίσετε και θα αποκτήσετε πιστούς πελάτες.

Έμπειρο προσωπικό

Το καλύτερο μαγαζί με τα πιο τέλεια προϊόντα στο πιο καλό σημείο του πλανήτη να είσαι εάν το ανθρώπινο δυναμικό δεν είναι κατάλληλο η περίπτωση επιτυχίας μειώνεται σοβαρά. Δώστε ιδιαίτερη σημασία στα άτομα που θα εντάξετε στην ομάδα σας ώστε να έχουν καλή αύρα, προσωπικότητα και ένα πραγματικό χαμόγελο. Μαγική συνταγή δεν υπάρχει αλλά θέλουμε οι πελάτες μας να περάσουν καλά να αισθανθούν μοναδικοί  για να ξανάρθουν.

Εκπαίδευση

Ζητήστε από τους προμηθευτές σας να σας βοηθήσουν ακόμη να σας υποδείξουν τρόπους προώθηση των προϊόντων τους και εάν έχουν δυνατότητα να εκπαιδεύσουν την ομάδα σας για να έχετε ομοιομορφία στα προϊόντα που σερβίρετε. Οργανώστε την παρουσίαση αυτών με έξυπνους τρόπους στο κατάστημα σας και αυξήστε τις πωλησεις σας. Εφόσον συνεργαστούμε οι barista μας από την σχολη Il laboratorio dell’ espresso  θα να αναλάβουν την δημιουργία του δικού σας συνταγολογίου και την εκπαίδευση των ατόμων που θα δουλέψουν στο μπουφέ, το σέρβις αλλά και την υποδοχή πριν το δικό σας ξεκίνημα. Φυσικά θα είμαστε σε συνεχή επαφή μετά τα εγκαίνια για αναβάθμιση της ομάδας και με νέες ιδέες κάθε σεζόν.

Ομαδικότητα

Τα πάντα μπορούν να λυθούν εάν υπάρχει ομαδικό κλίμα και καλή διάθεση. θα πρέπει να κάνουμε τα αδύνατα δυνατά για να μην φτάσει πότε το πρόβλημα στον πελάτη αλλά και θα πρέπει να ζητάμε από την ομάδα μας να μας προτείνει ιδέες και λύσεις για τα λειτουργικά προβλήματα και για καλυτέρα αποτελέσματα.

Επανάληψη

Επανάληψη ‘Μητιρ πάσης μαθήσεως’ Φυσικά είναι πολλές ακόμη κατηγορίες και συμβουλές που έχουν να κάνουν με την σωστή λειτουργία ενός καταστήματος αλλά κυρίως με την σωστή παράγωγη του καφέ τις οποίες θα μοιραστούμε μαζί σας στα ειδικά σεμινάρια του il laboratorio dell’espresso